Oznamy mesta

Nominujte svojich favoritov na ocenenie Najlepší športovci mesta za rok 2021

Mesto Banská Bystrica aj napriek pretrvávajúcej pandémii nevynechalo ani jeden ročník ankety či slávnostné odovzdanie cien najlepším športovcom mesta. Posledné dva ročníky  sa síce uskutočnili v komornej atmosfére v priestoroch historickej Radnice, ale všetci veríme, že ten nasledujúci sa uskutoční už za prítomnosti rodinných príslušníkov a pozvaných hostí. Spoločne sa poďakujeme športovcom za dosiahnuté úspechy.

V roku 2021 sa  po ročnom odklade  uskutočnili Olympijské a Paralympijské hry v Tokiu, Majstrovstvá Európy vo futbale, Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji či iné významné športové podujatia. Športový život sa po vynútenej a nedobrovoľnej prestávke opäť pomaly vracia do starých koľají a mesto Banská Bystrica pokračuje v tradícii oceňovania svojich najúspešnejších športovcov, ktorí hrdo a úspešne reprezentujú naše mesto na domácej i medzinárodnej športovej scéne. Mnohí Banskobystričania a členovia športových klubov pôsobiaci v našom meste, zaznamenali v tomto roku významné športové úspechy, ktoré opäť výrazne zviditeľnili Banskú Bystricu vo svete športu.

Na tradičné športové ocenenie Najlepší športovci mesta Banská Bystrica za rok 2021 môžu svojich favoritov nominovať tréneri, funkcionári, inštitúcie a najmä samotní obyvatelia Banskej Bystrice. Navrhnutí na ocenenie môžu byť jednotlivci, kolektívy, funkcionári, tréneri či pracovníci v športe, ktorí svoj život zasvätili športu, výchove talentov a robili dobré meno nášmu mestu.

Návrhy na ocenenie nám môžete posielať do 17. januára 2022 prostredníctvom vyplneného formulára, na adresu: Mestský úrad, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu, Oddelenie športu, Československej armády 26, 974 01 Banská Bystrica alebo elektronicky na mail filip.tomasovic@banskabystrica.sk. Formulár je k dispozícii  na webovej stránke mesta www.banskabystrica.sk, v Klientskom centre mestského úradu a v Informačnom centre na Radnici. Opäť bude možnosť sa zapojiť aj priamo vyplnením elektronického formulára na tomto odkaze: https://forms.gle/QiYNFwFWPE72eCP46.

Súčasťou ankety bude aj internetové hlasovanie, ktoré sa uskutoční na základe doručených návrhov od 1. do 10. februára 2022. Hlasovanie bude rozdelené do kategórií jednotlivci a kolektív. Nominanti s najväčším počtom hlasov budú ocenení v kategórii Víťaz internetového hlasovania.

Oddelenie športu MsÚ, BB