Oznamy mesta

Z činnosti mestskej polície

Organizácia
Mestská polícia

Uplynulý týždeň začal veľmi nepríjemnou udalosťou, kedy sa v noci z pondelka na utorok prehnala Banskou Bystricou veterná smršť spojená so silným dažďom a krupobitím a spôsobila v našom meste veľké škody. Hliadky mestskej polície monitorovali situáciu v teréne a takisto prijímali na telefonickej linke 159 podnety od občanov, ktorí nahlasovali vzniknuté škody spôsobené silným vetrom. Celkovo bolo mestskou políciou zaznamenaných vyše 100 podnetov v súvislosti so spadnutými stromami a vzniknutými škodami na majetku občanov. Viac informácií na: (https://www.facebook.com/noskojan/…)

V sobotu 21.8.2021 vykonávali príslušníci mestskej polície zvýšený dohľad nad dodržiavaním verejného poriadku počas predaja eurosouvenírových zberateľských bankoviek s motívom generálov Rudolfa Viesta a Jána Goliana, ktorý sa uskutočnil v areáli Múzea SNP.

Vo večerných hodinách v rovnaký deň dohliadali hliadky mestskej polície na bezproblémový priebeh tradičného športového podujatia pod názvom „Trojkráľový večerný beh“, ktorý sa konal v netradičnom termíne v historickom centre Banskej Bystrice a Parku pod Pamätníkom SNP za hojnej účasti športovcov i divákov.

Galéria