Oznamy mesta

V hlavnej úlohe zvieratká

Organizácia
Mestská polícia

Popri plnení základných úloh sa príslušníci Mestskej polície v Banskej Bystrici stretávajú s rôznymi zaujímavými situáciami, kde hlavnú úlohu zohrávajú zvieratká. Nedávno sme Vám ukázali video ako hliadka mestskej polície robila doprovod kačke s 13-timi kačiatkami. S podobnou situáciou sa títo naši kolegovia stretli aj minulý rok, a preto presne vedeli, čo majú robiť a neboli pritom zaskočení. Na záver, po tom, čo sa kačica s kačičkami bezpečne dostali do Hrona ľudia, ktorí boli prítomní pri tejto záchrannej akcii, našim kolegom v službe od radosti zatlieskali.

S kurióznou situáciou sa stretli na konci apríla ďalší naši dvaja kolegovia, ktorých upozornili občania na hada, ktorí sa nachádzal na parkovisku v Kapitulskej ulici. Títo neváhali, hada odchytili a vypustili ho do bezpečia.

V nedeľu 3. mája 2020 príslušníci mestskej polície boli vyslaní do mestského parku, kde sa nachádzal včelí roj. Z bezpečnostných dôvodov miesto nálezu zabezpečili páskou a dohodli včelára na odchyt roja.

V pondelok 4. mája 2020 okolo 10:00 hodine bolo na útvar Mestskej polície nahlásené zaseknuté mačiatko medzi betónom na ulici Sitnianskej v Sásovej. Vyslaným príslušníkom mestskej polície sa podarilo zaseknuté mačiatko vytiahnuť. Zachránené mačiatko si prevzalo občianske združenie Bystrická Mačačáreň, ktoré sa postaralo aj o odchyt ostatných mačiatok v blízkosti. Naši kolegovia si za záchranu mačiatka vyslúžili veľkú vďaku od Alena Rumancová Zifčáková.

Galéria