Oznamy mesta

Mládež sa potužovala alkoholom

Organizácia
Mestská polícia

V pondelok 4. mája 2020 v čase okolo 20:00 hodine bolo na útvar Mestskej polície v Banskej Bystrici nahlásené, že v altánku pri rybníku na Mičinskej ceste sa nachádza hlučná mládež, ktorá robí neporiadok. Vyslaní príslušníci mestskej polície po príchode na miesto zistili, že sa jedná o tri osoby mužského pohlavia, ktoré požívali alkoholické nápoje.

Dvaja z nich boli mladiství – 16-roční chlapci, u ktorých bola vykonaná dychová skúška s pozitívnym výsledkom. U jedného z nich bolo zistené požitie alkoholu s výsledkom 0,62 mg/l (1,29 promile – mierna opilosť), druhý mladistvý mal výsledok 0,45 ml/l (0,94 promile-excitačná opilosť). Vzhľadom k tomu, že sa jednalo o osoby mladistvé, boli na miesto privolaní ich zákonní zástupcovia.

Týmto prípadom sa bude zaoberať aj sociálna kuratela Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Banskej Bystrici a vec bude Mestom Banská Bystrica riešená v príslušnom správnom konaní. Najstaršiemu z trojice 19-ročnému mladíkovi – za to, že umožnil požitie alkoholických nápojov svojim mladistvým kamarátom, uložili príslušníci mestskej polície blokovú pokutu.

Galéria