Aktuality

Európsky týždeň športu 2019

20171022_103111

V meste pod Urpínom majú obyvatelia počas celého roka mnoho príležitostí na pohyb. Inak to nie je ani počas posledného septembrového týždňa, keď sa Banská Bystrica pravidelne zapája do iniciatívy Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Obľúbený Európsky týždeň športu odštartoval včera a potrvá až do 30. septembra 2019.

Hlavnou témou kampane ostáva výzva „BeActive“, ktorá má ľudí nabádať k pohybu nielen počas tohto týždňa, ale po celý rok. Mesto Banská Bystrica, miestne športové kluby, ale aj základné a materské školy pripravili celý rad aktivít pre malých i veľkých záujemcov.

„Som veľmi rád, že v našom meste je o športové podujatia záujem u všetkých vekových kategórií. Banskobystričania neberú pohyb len ako povinnosť, ale ako radosť. Vždy sa do aktivít zapájajú s úsmevom a súdržne podporujú aj našich športovcov, ktorí mesto pod Urpínom reprezentujú. Obnovili sme ihriská a telocvične, otvorili sme novú cyklotrasu a v týchto dňoch sa pripravujeme na Európsky olympijský festival mládeže, vďaka ktorému sa športová infraštruktúra ešte zlepší. Všetkých srdečne pozývam na podujatia v rámci Európskeho týždňa športu, lebo najdôležitejšie je zúčastniť sa a užiť si príjemnú atmosféru,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Žiť športom budeme najmä vo štvrtok,  26. septembra 2019.  Od 9:00  do 11:30 hod. sa najmenšie deti z materských škôl stretnú na dopravnom ihrisku MŠ Šalgotarjánska, kde budú môcť získať svoj prvý detský vodičák. Staršie deti zo základných škôl si od 8:00 do 12:00 hod. na Urpíne užijú Šarkaniádu a súťažiť budú aj učitelia. Sily si zmerajú v Pedagogickom raketlone v TC Baseline od 17:00 do 20:00 hod. O deň neskôr sa na Štiavničkách uskutoční Plavecká štafeta žiakov, počas ktorej budú deti zo základných škôl medzi sebou súperiť v plávaní.

V sobotu od 10:00 do 18:00 hod. sa v športovej hale Filozofickej fakulty UMB uskutoční už 34. ročník Pohára SNP v karate a 25. ročník Európskeho turnaja univerzít. Účasť bude vysoká, nakoľko očakávame približne 300 súťažiacich zo 40 klubov. Od 9:30 do 14:00 hod. pripravil Lyžiarsky oddiel Mladosť Korčuliarsku inline časovku pre deti od 6 do 15 rokov v Parku pod Pamätníkom SNP, kde sa uskutoční aj bohatý sprievodný program pre najmenších.

Ukončenie Európskeho týždňa športu sa uskutoční cez víkend, 29. –  30. septembra v telocvični na Magurskej ulici a bude patriť bojovým umeniam. Hlavný tréner Octagon Fighting Academy Ilja Škondrič sa na dvojdňovom seminári MMA podelí o svoje skúsenosti a nadšencom tohto športu odovzdá cenné rady. Na všetky podujatia Vás srdečne pozývame.

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora

Galéria