Aktuality

Poznáme najlepších športovcov mesta za rok 2021

Najlepší športovci mesta BB za rok 2021_5, zdroj: Vlado Veverka

Robotnícky dom v Banskej Bystrici sa v stredu podvečer stal dejiskom slávnostného oceňovania športovcov, ktoré má v meste pod Urpínom dlhoročnú tradíciu. Vyznamenaní boli všetci tí, ktorí v oblasti športu dosiahli vynikajúce výsledky a svojimi úspechmi zviditeľnili naše mesto doma i v zahraničí. Pri príležitosti ukončenia športovej kariéry sa primátor Ján Nosko poďakoval Matejovi Tóthovi, bývalému slovenskému reprezentantovi v atletike, olympijskému víťazovi a majstrovi sveta na 50 km v chôdzi. Do Siene slávy bol uvedený za celoživotné pôsobenie a za šírenie dobrého mena mesta v oblasti rozvoja športu Jozef Ivan, bývalý aktívny športovec a súčasný redaktor športu.

Tenis, alpské lyžovanie, moderný päťboj, mŕtvy ťah a silový trojboj, hod kuželkou, atletika, športová streľba, motosurf či kixbox – olympijské aj neolympijské športy, v ktorých sa počas minulého roka prezentovalo dokopy osem juniorských, ale aj seniorských jednotlivcov. Medzi ocenenými bola aj Zuzana Rehák Štefečeková, olympijská víťazka z Tokia v disciplíne trap. Vyznamenané boli aj športové kolektívy vrátane ženského basketbalového BK ŠKP 08 Banská Bystrica či plaveckého oddielu ŠK DUKLA Banská Bystrica.

„V našom meste máme mnoho zanietených ľudí, ktorí sa rozhodli zasvätiť svoj život športu. Teší ma, že v tradícii oceňovania tých najlepších pokračujeme aj v tomto roku, napriek tomu, že pandemická situácia obmedzila aktivity športovcov. Preto chcem všetkým úprimne poďakovať za ich trpezlivosť a odhodlanie nevzdať sa. Prajem vám v ďalších plánoch všetko len to najlepšie. Som rád, že sa naša športová rodina rozrastá o ďalších a ďalších športovcov, a aj vďaka nim môže Banská Bystrica hrdo niesť titul mesto olympijských víťazov,“ hovorí primátor Ján Nosko.

V kategórii tréner, funkcionár, pracovník športu bola ocenená Viera Babjaková, dlhoročná štatutárka ženského basketbalu a Jozef Hýsek, olympionik a niekoľkonásobný veteránsky majster sveta v skoku na lyžiach. Vyhlásení boli aj víťazi internetového hlasovania. V kategórii jednotlivcov získala prvenstvo Júlia Matejková, hráčka ľadového hokeja, a za kolektív dostal najväčší počet hlasov klub Jupie FŠMH Banská Bystrica U12. Športovou osobnosťou mesta Banská Bystrica za rok 2021 sa stal paralympionik Marián Kuřeja, ktorý z hier v Tokiu priniesol bronz v hode kuželkou.

Kompletné výsledky a mená ocenených športovcov nájdete na tomto odkaze.

Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora

Prílohy na stiahnutie

Galéria