Aktuality

Pokračujeme s rekonštrukciou Sásovskej cesty

Rekonštrukcia Sásovskej cesty

Jednou z hlavných priorít mesta Banská Bystrica je zmodernizovaná a hlavne bezpečná cestná infraštruktúra. Samospráva dnes pristúpila k oprave cesty v starej Sásovej, na ktorej nevyhovujúci stav poukazovali aj jej obyvatelia. Radnica poskytne na rekonštrukciu cesty viac ako 100 tisíc eur.

Mesto Banská Bystrica pokračuje počas letných mesiacov v opravách miestnych komunikácií. Od pondelka, 22. augusta 2022, pristúpilo k rekonštrukcii cesty v starej Sásovej. Počas troch týždňov bude vyše dvetisíc štvorcových metrov poškodenej dlažby, nahradených asfaltovým povrchom. Celkovo ide o 330 metrový úsek.

Po odkúpení futbalového ihriska v starej Sásovej aj s telocvičňou do vlastníctva mesta, čím sa podarilo zachrániť toto športovisko nielen pre Sásovčanov, bola práve rekonštrukcia Sásovskej cesty jedna z hlavných požiadaviek obyvateľov tejto mestskej časti. Nevhodne zvolená dlažba pri jej rekonštrukcii pred tromi desiatkami rokov, bola už v havarijnom stave. Žiaľ, podpisovala sa na poškodzovaní prechádzajúcich vozidiel,“ povedal primátor Ján Nosko.

Súčasťou rekonštrukcie je aj úprava podložia a odvodňovacích žľabov. Pôvodná dlažba bude zachovaná na chodníkoch a iných spevnených plochách aj pre prípad, ak bude v budúcnosti potrebné v danej lokalite riešiť inžinierske siete. Prvú etapu obnovy cestnej komunikácie zrealizovala samospráva v ulici Na Zábave, kde poškodenú dlažbu nahradila rovnako asfaltovým povrchom, ešte v roku 2019.

Nadväzujeme na úsek, ktorý sme opravovali pred tromi rokmi. Na celej Sásovskej ceste už nebude dochádzať k poškodzovaniu vozidiel. Dlažba zostane zachovaná na chodníkoch a na iných spevnených plochách, čo vizuálne odlíši koridor pre peších a zvýši bezpečnosť,“ doplnil viceprimátor Jakub Gajdošík.

Celkové náklady na opravu cesty predstavujú viac ako 116 tisíc eur. V prvej etape, od 22. augusta do 2. septembra 2022, bude Sásovská cesta rekonštruovaná od čísla domu 72 po číslo 32. V druhej etape, od 2. do 9. septembra tohto roka, to bude úsek cesty pri domoch č. 32 až 14. Od 9. do 16. septembra 2022 bude pokračovať tretia etapa popri domoch č. 14 až 8.

Mgr. Miroslav Strelec
Kancelária primátora