Aktuality

EYOF 2022: príprava športovísk, obmedzenia pre verejnosť

Príprava športovísk v Banskej Bystrici

Banská Bystrica, 14. júl 2022 Každým dňom sa postupne približujeme k štartu najväčšieho multišportového podujatia, Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF Banská Bystrica 2022. Na športoviskách, ktoré sa stanú dejiskom zápolenia mladých športovcov zo 48 krajín Európy pribúdajú dočasné stavby a zázemie nevyhnutné pre plynulý a bezproblémový priebeh podujatia po všetkých stránkach. V dňoch 24. až 30. júla 2022 budú môcť Banskobystričania a návštevníci mesta sledovať výkony dievčat a chlapcov v 10-tich športoch na jednotlivých športoviskách osobne alebo z dôvodu obmedzenej kapacity vo vyhradenej Fan zóne v Športovom parku EYOF na Štiavničkách.

Športoviská, na ktorých budú prebiehať súťaže v jednotlivých športoch:

Národný atletický štadión SNP na Štiavničkách – atletika

Tenisové centrum Baseline – bedminton a tenis

Zimný štadión – športová gymnastika

Športová hala VŠC Dukla – džudo

Krytá plaváreň Štiavničky – plávanie

Mestský okruh – cyklistika

Univerzitná basketbalová hala UMB – turnaj v basketbale dievčat

Basketbalová hala Badín – turnaj v basketbale chlapcov

Hádzanárska hala Detva – turnaj v hádzanej dievčat

Hádzanárska hala Zvolen – turnaj v hádzanej chlapcov

Volejbalová hala Slovenská Ľupča – turnaj vo volejbale dievčat

Volejbalová hala Zvolen – turnaj vo volejbale chlapcov

Športový park
Športový park

Obmedzenia:

Všetky športoviská sa v týchto dňoch pripravujú tak, aby spĺňali potrebné štandardy pre zorganizovanie multišportového podujatia medzinárodných rozmerov. Fanúšikovia budú môcť prísť povzbudiť mladé športové talenty takmer na všetky športoviská, na ktoré je vstup bezplatný. Niektoré banskobystrické športoviská však budú pre verejnosť uzatvorené už niekoľko dní pred začiatkom EYOF-u, ako aj počas celého trvania podujatia.

  • Krytá plaváreň na Štiavničkách bude pre verejnosť zatvorená od 18. júla (od 14:00 hod.)do 1. augusta 2022. Súťaže dievčat a chlapcov v plávaní budú môcť fanúšikovia tohto športu sledovať v areáli Športového parku EYOF na Štiavničkách s kapacitou 400 ľudí.
  • Pre návštevníkov bude v termíne od 18. júla do 2. augusta 2022 nedostupné aj plážové kúpalisko Aqualand. Tento priestor poslúži počas celého trvania EYOF pre športové výpravy a účastníkov zo 48 krajín Európy ako oddychová zóna a zóna určená na stravovanie. Plavci budú využívať ako rozplavovací, a zároveň vyplavovací bazén ten, ktorý je na banskobystrickom kúpalisku známy ako „I-čko“.

Zatvorené pre verejnosť na športovanie bude od 20. júla do 2. augusta aj banskobystrické Tenisové centrum Baseline, v ktorého areáli budú prebiehať športové súťaže v bedmintone a tenise. Na samotné zápolenie pretekárov ale vstup bude možný.

Bližšie informácie o športoviskách: https://eyof2022.com/sportoviska/
Program športových disciplín: https://eyof2022.com/program/
Program otváracieho ceremoniálu a Fan zóny: https://eyof2022.com/sprievodne-akcie/

Kontakt pre médiá:
Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
Mediálny tím EYOF 2022
+421 911 517 358

Galéria