Aktuality

Leto v našom meste pre všetkých

SV-TK-21

Letné dni v Banskej Bystrici sú každý rok plné smiechu a sprevádza ich dobrá nálada. Prispievajú k tomu aj rôzne podujatia pre všetky vekové kategórie, ktoré si môžu vychutnať obyvatelia i návštevníci. Rozprávkové večery pre deti, tematické koncerty či prezentácia umelcov priamo na námestí. To všetko ponúka aj Banskobystrické kultúrne leto 2021.

PROMENÁDNY KONCERT A JAM SESSION

Obľúbené podujatie, ktoré vždy rozozvučí Mestský park na Tajovského ulici je späť. Tentokrát sa bude niesť v tónoch jazzu a okrem skupiny Sklerotik Band si môžu zahrať aj diváci z publika. Ak máte radi tento typ hudby, neváhajte, a prineste si so sebou aj svoje hudobné nástroje. Promenádny koncert sa uskutoční už túto nedeľu, 18. júla 2021 o 17:00 hod. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presunie do Robotníckeho domu.

VOĽNÉ PÓDIUM

Chcete ukázať svoj talent? Chýba vám vystupovanie? Zahrajte si na našom pódiu priamo v centre mesta! Aj tento rok si totiž môžete vyskúšať, aké je to hrať, spievať či tancovať na profi stagi priamo na Námestí SNP. Prihláste sa do projektu Voľné pódium, ktorý tento rok spríjemní atmosféru nášho námestia v čase od 12. do 14. augusta 2021. Prihlášky môžete posielať do 20. júla 2021 na e-mail: zuzana.chrenkova@banskabystrica.sk.

SÍDLISKOVÉ VEČERNÍČKY

Letné soboty si opäť podmanili sídliskové večerníčky. Predchádzajúci víkend si mohli malí diváci pozrieť rozprávku O čertovi Kolofónovi vďaka Bábkovému divadlu Morgonrock. Ak ste ju nestihli, môžete si poznačiť ďalší termín. Predstavenie bude tentokrát 31. júla v starej Sásovej. Na najmenších sa teší divadlo Harry Teater s rozprávkou Dráčik Hapčí. Rozprávková šnúra bude pokračovať 7. augusta na detskom ihrisku v Podlaviciach s divadlom Clipperton a 21. augusta pri Základnej škole Spojová na Fončorde s divadlom Na Hojdačke.

 

Mgr. Dominika Grešková
Kancelária primátora

Galéria