Aktuality

V meste športu fandíme na štadióne i mimo neho

foto

Mesto pod Urpínom v týchto dňoch žije hokejom. Malí i veľkí obyvatelia fandia našim Baranom, ktorí pre Banskú Bystricu vybojovali zlato už dvakrát po sebe. Práve prebiehajú finálové zápasy s Nitrou a banskobystrickí hráči sa pokúsia o hetrik. Podporovať ich budú ľudia na štadióne, ale aj priamo na námestí.

Do tretice všetko dobré – HC’05 do toho!

Dnes Barani odohrajú druhý finálový zápas na Zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Počas víkendu si však naši hráči zmerajú sily so svojím súperom v Nitre. Pozývame preto všetkých obyvateľov i návštevníkov mesta, aby prišli v sobotu, 13. apríla 2019 o 18:00 hod. na Námestie SNP, kde môžu sledovať priame prenosy sprevádzané príjemnou atmosférou, ktorú sami vytvoria.

Veľkoplošná obrazovka bude na námestí umiestnená aj počas ďalších zápasov, ktoré hokejisti odohrajú v Nitre, prípadne aj v Banskej Bystrici. V nedeľu, 14. apríla 2019 sa na Vás tešíme od 19:00 hod. a ďalšie priame prenosy budú aktualizované podľa priebehu výsledkov jednotlivých zápasov. Stánky s občerstvení, ktoré sú súčasťou veľkonočných trhov budú otvorené do 19:00 hod. Dostupná bude aj ponuka na terasách okolitých prevádzok.

Fandíme aj Slovensku

Mesto Banská Bystrica participuje aj na projekte Slovenského zväzu ľadového hokeja. Podporovať budeme aj slovenských hráčov. V čase od 10. do 26. mája 2019 sa uskutočnia Majstrovstvá sveta IIHF v ľadovom hokeji, a preto v meste pod Urpínom vyrastie fanzóna. Centrom všetkých hokejových fanúšikov sa stane Námestie Slobody, na ktorom nebude chýbať veľkoplošná obrazovka s prenosmi hokejových zápasov či pódium s hudobnými vystúpeniami a sprievodným programom. Súčasťou bude zóna pre deti aj dospelých, oficiálny fanshop Majstrovstiev sveta, a tiež stánky s občerstvením. Fanzóna v Banskej Bystrici otvorí svoje brány každý hrací deň, vždy hodinu pred zápasom a zatvorí sa hodinu po poslednom zápase. Priaznivci hokeja sa v nej budú môcť zabaviť, kým bude hrať slovenská hokejová reprezentácia.

 

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora