Aktuality

V karanténnej stanici začnú opravovať koterce, vítaná je pomoc formou venčenia zvierat

Karanténna stanica

Voliéry v Karanténnej stanici pre spoločenské zvieratá mesta Banská Bystrica so sídlom vo Zvolene, boli v novembri 2022 kompletne prestrešené. V tom istom roku sa podarilo opraviť i oporný múr v zadnej časti voliér v sekcii B. Vymenené boli aj plastové dvere a okná na budove zariadenia, opravila sa elektroinštalácia, ako aj vstupné dvere do výbehu pre psy. Samospráva projekt zastrešenia voliér zabezpečila najmä z finančných prostriedkov mestského rozpočtu, v celkovej sume vyše 32-tisíc eur. Pomocnú ruku podali tiež dobrovoľní darcovia, ktorí vyzbierali na tento účel sumu 8 170 eur.

Vlani v októbri bola na náklady mesta Zvolen pôvodná dezinfekčná jama na nádvorí zariadenia zakrytá asfaltom. Súčasne sa vyhotovil rigol pred hlavnou bránou proti stekaniu dažďovej vody do areálu. Od pondelka, 18. marca 2024 sa začnú postupne opravovať vrchné časti poškodených voliér v sekcii B. Cieľom je zabezpečiť kvalitnejšie a bezpečnejšie prostredie ustajnenia pre opustené zvieratá. Celkovo ide o 30 voliér, na ktorých budú vykonané stavebné úpravy. V karanténnej stanici je v súčasnosti umiestnených 46 psov.

„Obraciame sa na všetkých milovníkov zvierat, ktorí nám môžu pomôcť počas opráv voliér s venčením psov, a to v pracovných dňoch od 8:00 do 13:00 hod. V rámci uvedeného času potrebujeme, aby sa zvieratá dostali von z voliér. Venčenie je možné aj počas víkendu medzi 8:00 až 11:00 hod. V tomto prípade je však potrebné dohodnúť sa telefonicky na čísle 0918 505 254,“ hovorí Andrej Huťka, referent karanténnej stanice.

Okrem kotercov a výbehu pre psov sa v areáli karanténnej stanice nachádza aj prevádzková budova, ktorú by bolo potrebné v budúcnosti zatepliť. Pozostáva zo vstupnej chodby, kancelárie, veterinárnej miestnosti a skladu krmiva. Podrobnejšie informácie o karanténnej stanici sú zverejnené na webe www.kszv.sk, ako aj v jej prevádzkovom poriadku.

Mgr. Miroslav Strelec
Kancelária primátora