Aktuality

Silvestrovské a novoročné oslavy prilákali do centra Banskej Bystrice stovky ľudí

Nový rok

Obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice majú  o koncoročné a novoročné oslavy záujem. Potvrdili to nielen na Silvestra, ale aj prvý deň v novom roku 2024. Silvestrovský program odštartoval na Námestí SNP hodinu pred polnocou koncertom kapely Le Payaco. Po polnoci sa mohli všetci zabaviť vďaka DJ-ovi z banskobystrickej produkčnej platformy BackOnLabel. „Ďakujeme všetkým, ktorí prišli spolu s nami osláviť  vstup do nového roka 2024. Nepamätám si také plné námestie na Silvestra,“ povedala Zuzana Chrenková Srncová z Robotníckeho domu.

Centrum mesta zaplnili Banskobystričanky, Banskobystričania i návštevníci aj na Nový rok. Od 16:00 hod. sa zabávali vďaka skupine Peter Bič Project a krátko po 17-tej hodine si mohli vychutnať koordinovanú pyromuzikálnu šou tvorenú plameňmi, rôznymi pyroefektmi a ohňostrojom.

Vidieť najkrajšie námestie na Slovensku zaplnené do posledného miesta usmiatymi ľuďmi je pre mňa vždy príjemný zážitok a inak to nebolo ani dnes. Verím, že dobrá energia,

 ktorá podvečer v meste vládla bude sprevádzať našu Banskú Bystricu po celý rok. Hoci nemám vešteckú guľu a nikdy nevieme, čo nás čaká, chcem vám sľúbiť, že urobíme všetko preto, aby sme naše mesto posunuli dopredu aj v tomto roku. Všetkým želám veľa zdravia a pokoja v rodinách. Nech sa vždy vieme na seba usmiať, odpustiť si a povedať si úprimné slová. Nech je rok 2024 pre vás úspešný,“ poprial všetkým obyvateľom primátor Ján Nosko.

 

Zdenka Marhefková
hovorkyňa primátora

 

 

 

Galéria