Aktuality

Samospráva informuje obyvateľov aj prostredníctvom Bystrického podcastu

Podcast_štúdio

Mesto Banská Bystrica spustilo v decembri minulého roka novinku. Pre obyvateľov pripravuje podcasty, ktorými plánuje zvýšiť dosah informovanosti aj týmto, stále populárnejším spôsobom. Zaujímavosti a rozhovory o aktuálnych témach, ktoré sa týkajú samosprávy, si poslucháči môžu vypočuť pri jazde autom, v MHD, na prechádzke či pri varení. 

Popri webovej stránke, tlačových správach, sociálnych sieťach a Radničných novinách, je samospráva opäť o krok bližšie k obyvateľom. Informácie o mestských témach, ktoré hýbu mestom, prináša aj formou Bystrického podcastu.

Mesto má záujem využívať čo najviac moderných komunikačných prostriedkov na informovanie obyvateľov. Popri štandardných zdrojoch, sme začali nahrávať podcasty, ktoré sú medzi verejnosťou obľúbené. Hovoriť v nich budeme nielen o témach z oblasti dopravy, územného rozvoja, školstva alebo životného prostredia, ale aj z kultúrneho či športového života,“ skonštatovala Monika Pastuchová, vedúca Kancelárie primátora mesta Banská Bystrica.

Doteraz sú na podcastových platformách uverejnené tri epizódy, ďalšie vzniknú počas tohto roka. V prvej sa tvorcovia zamerali na tému, ktorá rezonuje vo všetkých mestách na Slovensku. Ide o šikanu, drogy či násilie na školách. Nielen zasnežovaniu bežkárskych tratí v okolí mesta pod Urpínom či okruhu na plážovom kúpalisku venovali druhú časť podcastu. V tretej epizóde hovorili o novinkách, ktoré samospráva pripravuje v tomto roku v sociálnej oblasti. Podcasty sú pripravované v dvojtýždňovej periodicite a uverejnené vždy v piatok.

Vďaka novému informačnému kanálu sa môžu obyvatelia dozvedieť novinky o dianí v našom meste a vypočuť si rozhovory so zaujímavými ľuďmi. Kolegovia z mediálneho tímu pripravujúci podcasty si do štúdia pozývajú odborníkov, ktorí majú záujem riešiť veci efektívne, a najmä zodpovedne. Verím, že Bystrický podcast sa stane spoločníkom a zdrojom informácií pre mnohých obyvateľov,“ poznamenal primátor Ján Nosko.

Bystrický podcast je publikovaný na hlavných podcastových platformách. Všetky epizódy sú dostupné aj na webovej stránke https://www.banskabystrica.sk/zivot-v-meste/bystricky-podcast/. Spätnú väzbu, nápady a návrhy na zaujímavých hostí alebo tému môžu obyvatelia posielať na e-mailovú adresu hovorca@banskabystrica.sk.

Mgr. Miroslav Strelec
Kancelária primátora