Aktuality

Krytá plaváreň na Štiavničkách bude verejnosti slúžiť od konca augusta

Plaváreň

V polovici júla tohto roka bola banskobystrická plaváreň uzatvorená kvôli letnej odstávke. Počas nej dochádza k vypusteniu a následnej dezinfekcii bazénov, výmene piesku vo veľkoobjemových filtračných nádobách, ako aj izolovaniu vyrovnávacej nádrže 50 metrového plaveckého bazéna. Odstávka mala pôvodne trvať štyri týždne, avšak pre nepredvídateľné okolnosti sa práce predĺžia. Nová plavecká sezóna napokon odštartuje 28. augusta.

Súčasťou prác sú aj drobné opravy obkladov a dlažby, maľovanie priestorov vestibulu i čistenie okien a vzduchotechniky. Novinkou bude nové osvetlenie v parnej saune. Počas prípravy podkladov na nanášanie izolačných vrstiev vyrovnávacej nádrže pod 50 metrovým plaveckým bazénom sa zistilo, že povrch bol v zlom technickom stave.

„Realizátor prác musel pristúpiť k zmene technológie úpravy povrchu a nasadeniu vysoko výkonného tlakového čističa. Po odstránení všetkých nestabilných starých, ako aj pevných pôvodných povrchových vrstiev, sa všetky vzniknuté nerovnosti následne upravili. Momentálne prebieha samotné izolovanie, avšak procesy schnutia vo vlhkom prostredí sa nedajú urýchliť,“ hovorí generálny riaditeľ a predseda predstavenstva MBB a. s., Dušan Argaláš

Rekonštrukcia vyrovnávacej nádrže sa tak z vyššie uvedených dôvodov predĺžila do 14. augusta 2023. Následne sa začne s postupným napúšťaním vyrovnávacej nádrže i napúšťaním samotného 50 metrového plaveckého bazéna.

„V prípade, ak by sa podarilo napustiť bazén a dohriať vodu na prevádzkovú teplotu o pár dní skôr, návštevníci aj plavecké kluby budú operatívne informované. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na návštevníkov v novej plaveckej sezóne,“ uzatvára Argaláš.

Mgr. Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora