Aktuality

Pieninská ulica v Sásovej sa dočká komplexnej rekonštrukcie

Pieninská ulica

Zmodernizovaná a bezpečná cestná infraštruktúra, vrátane obnovených ciest, chodníkov či schodísk je pre banskobystrickú samosprávu jednou z priorít. Popri tom, ako mesto realizuje významné opravy miestnych komunikácii v centre mesta či na Fončorde, a súčasne pripravuje projekty na Bernolákovej a Poľnej ulici v Radvani, sa pozornosť venuje aj ďalšiemu dôležitému úseku v Sásovej, na ktorom sa vplyvom podložia vytvárajú nebezpečné priečne zvlnenia.

Na mestskom zastupiteľstve v júni 2022 boli na rekonštrukciu cesty na Pieninskej ulici vyčlenené finančné prostriedky vo výške 172 tisíc eur. Cieľom bolo už na jeseň tohto roka pristúpiť k jej komplexnej rekonštrukcii. V týchto dňoch sa realizuje prvá etapa – odfrézovanie a nevyhnutná úprava povrchu, vďaka ktorým sa odstránia nerovnosti tak, aby bola cesta bezpečná a zjazdná.

„V tomto období sa nám naskytla možnosť získať na obnovu Pieninskej ulice mimorozpočtové zdroje z fondov Európskej únie. Súčasťou komplexnej rekonštrukcie by tak mohli byť aj priľahlé chodníky, zastávky MHD, priestor otočky autobusov či osvetlenie. Verím, že budeme úspešní a pôvodne vyčlenené financie z mestského rozpočtu ušetríme a následne ich budeme môcť použiť na iné projekty v našom meste,“ hovorí primátor Ján Nosko.

V prípade, že sa samospráve nepodarí získať mimorozpočtové zdroje počas najbližších zimných mesiacov, na rekonštrukciu použije vlastné zdroje z rozpočtu mesta. Druhá etapa prác by sa mala pri oboch variantoch financovania naplno rozbehnúť v prvom polroku budúceho roka.

Mgr. Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora