Aktuality

Klubová udalosť roka sa v Banskej Bystrici uskutoční presne v deň výročia Nežnej revolúcie

Voľné pódium_foto M.kováč

tento týždeň sa počas osláv Dňa boja za slobodu a demokraciu mesto Banská Bystrica premení na dejisko nového mestského hudobného festivalu Klubové povstanie. Podujatie ponúkne vystúpenia takmer tridsiatich hudobných interpretov, zaujímavý sprievodný program a netradičné spojenia.

Súčasťou prvého ročníka festivalu budú kultúrne a klubové priestory ako Záhrada – Centrum nezávislej kultúry, Urban Spot, Klub 77, Hogo Fogo Jazz & Art Club, Bosorka, Mefisto, Výklad a tiež Robotnícky dom. Počas dvoch večerov v nich vystúpi napríklad projekt Ultrazvuk s Vecom, Tonom S. a speváčkou Zuzanou Mikulcovou, reper Konex, skupina Čisté tvary, legendárny Janko Lehotský, renomovaný saxofonista Erik Rothenstein či kultová česká punková skupina Znouzectnost.

Klubové povstanie_17.11.2022
Klubové povstanie_17.11.2022

Sprievodný program Klubového povstania sa začne už 16. novembra v Záhrade diskusiami so známym českým spisovateľom Pavlom Kosatíkom a klubovým organizátorom Marošom Pavúkom. Súčasťou bude aj premietanie filmu Jakuba Julényho – Komúna. Oficiálne otvorenie festivalu sa uskutoční vo štvrtok, 17. novembra o 18:30 hod. v Robotníckom dome, kde bude koncert skupiny The Electric Tribute. Jej členovia po dlhom čase oživili pesničky banskobystrickej bigbeatovej legendy 60. rokov. Počas Dňa študentstva a Nežnej revolúcie organizátori pozývajú na Spomienkovú prechádzku po tematických miestach v uliciach Banskej Bystrice. Začiatok podujatia je o 14:00 hod. v Národnej ulici 6.

Klubové povstanie_18.11.2022
Klubové povstanie_18.11.2022

Záujemcovia, ktorí doteraz nemajú na festival kúpené permanentky alebo vstupenky, si ich môžu zakúpiť online cez portál Ticketlive.sk. Okrem zvýhodnenej permanentky, s ktorou sa dostanú na všetky koncerty a podujatia, si môžu vybrať aj vstupenky do ľubovoľných klubov podľa dní. Predaj lístkov bude počas festivalu aj v daných klubových miestach v rovnakých cenách. Online predaj vstupeniek bude dostupný až do konca podujatia za nezmenenú cenu.

Klubové povstanie a jeho organizátori sa od začiatku hlásia k hodnotám slobody a tolerancie, ktoré by mali mať svoje miesto nielen v kluboch, ale i v celom verejnom priestore. Aj preto sa festival hlási k iniciatíve Slovenská tepláreň (www.slovenskateplaren.sk), ktorej cieľom je formou kultúrnych podujatí vyjadriť spolupatričnosť pre Matúša a Juraja a ich blízkych, ako aj vysloviť podporu LGBTI+ ľuďom.

Banskobystrická klubová scéna povstane 17. a 18. novembra s bohatým line-upom pre všetky generácie Banskobystričanov, ale aj návštevníkov. Program a aktuálne informácie o podujatí nájdete na tomto odkaze alebo priamo na stránke s predpredajom vstupeniek.

Informácie o zmenách v programe:

Z organizačných dôvodov dňa 17. novembra v programe Revolučné songy nevystúpi Dušan Ivan. Zároveň sa v piatok 18. novembra zmenili časy vystúpení skupín Simple Souls (po novom 21:00 hod.) a Junkless (po novom 19:30 hod.).

Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu MsÚ BB