Aktuality

Futbalové ihrisko v Kráľovej zmenilo svoju podobu, pozývame vás na jeho oficiálne otvorenie

Mestský mládežnícky štadión v Kráľovej

Mestský mládežnícky štadión má už niekoľko mesiacov nový vzhľad, z čoho majú radosť predovšetkým mladé futbalové nádeje. Cieľom samosprávy bolo vytvoriť podmienky pre rozvoj a odborný rast, zabezpečiť základňu pre mládežnícke reprezentácie Slovenskej republiky, a v neposlednom rade, organizovať vlastné športové podujatia na lokálnej i národnej úrovni. Už zajtra, 15. septembra 2022 bude areál prvýkrát sprístupnený aj širokej verejnosti. Tešiť sa môžete na pestrý kultúrny program, futbalový turnaj žiakov, súťaže, sprievodné akcie a občerstvenie.

S obnovou jedného zo športovísk v Banskej Bystrici začalo mesto v júni 2020, pričom do užívania bolo odovzdané v apríli tohto roka. Aj napriek mnohým komplikáciám v dôsledku pandémie koronavírusu sa podarilo staré chátrajúce ihrisko premeniť na moderné športové zázemie. Pribudol nový objekt štadióna so šatňami, prestrešené betónové tribúny s kapacitou takmer 1500 miest, osvetlenie, bufety a toalety pre divákov, dva objekty s pokladňami, ale aj nové prístupové plochy a parkoviská. Zároveň sa vymenila futbalová plocha za novú s umelým trávnikom.

„Som rád, že náš prvotný zámer z roku 2017, keď sme boli Európskym mestom športu, sa nám podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Som presvedčený, že mladým futbalistom z rôznych klubov v našom regióne svitá na lepšie časy. Verím, že budeme svedkami mnohých úspechov, vďaka ktorým sa Banská Bystrica opäť priblíži k svojej úspešnej futbalovej histórii. Jednej radosti sme sa už dočkali – MFK Dukla Banská Bystrica postúpila do najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy. Už tento štvrtok otvorí Mestský mládežnícky štadión v Kráľovej svoje brány prvýkrát aj verejnosti. Verím, že sa stretneme v hojnom počte,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Plagát
Pozvánka

Cieľom mesta bolo zmodernizovať existujúce futbalové tréningové centrum pre všetky mládežnícke kategórie s komplexne vybavenou infraštruktúrou tak, aby vyhovovalo kritériám a požiadavkám pre odohratie súťažných stretnutí. Náklady na obnovu futbalového štadióna predstavujú viac ako 3,6 mil. eur.

„Z mestského rozpočtu boli vyčlenené zhruba 2 mil. eur, pričom našej samospráve sa podarilo čerpať aj mimorozpočtové finančné prostriedky. Z vládnej dotácie sme získali 730 tis. eur a pred nejakým časom sme z Fondu na podporu športu dostali cca 907 tis. eur. Dokázali sme tak ušetriť financie, ktoré budeme môcť využiť na iné zámery v prospech Banskej Bystrice,“ dopĺňa Vladimír Brieda, vedúci Oddelenia implementácie projektov MsÚ v Banskej Bystrici.

Mestské športové kluby odohrali doposiaľ na futbalovom štadióne už niekoľko tréningov, a taktiež sa tu začiatkom júla uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Už zajtra bude ihrisko od 10:00 hod. dejiskom 10. ročníka Športovo spoločenského dňa a od 16:00 hod. je pripravené jeho slávnostné otvorenie, sprevádzané bohatým kultúrnym programom.

Mgr. Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora

Galéria