Aktuality

Európsky týždeň športu píše v meste pod Urpínom rok svoj ôsmy ročník

Foto_Veronika Mihaliková

Európsky týždeň športu je každoročne v termíne od 23. do 30. septembra súčasťou programu až v 40 krajinách. Aj Banská Bystrica sa pravidelne zapája do iniciatívy Európskej komisie s cieľom podporiť šport a fyzickú aktivitu obyvateľov. Ani tento rok nebude výnimkou a počas najbližšieho týždňa sa Banskobystričania všetkých vekových kategórií môžu tešiť na pestrú ponuku športových aktivít.

Témou tohtoročnej iniciatívy na podporu pohybovej činnosti, športových aktivít a zdravého životného štýlu je heslo Be active (Buď aktívny). To, že šport je významnou súčasťou života v meste pod Urpínom dokazuje fakt, že v roku 2017 sa stala Banská Bystrica Európskym mestom športu a koncom júla tohto roka sa u nás uskutočnilo najväčšie multišportové mládežnícke podujatie – Európsky olympijský festival mládeže.

Výsledky, ktoré dosahujú jednotlivci a kluby nás zaväzujú k tomu, aby sme šport v Banskej Bystrici naďalej rozvíjali a vytvárali adekvátne prostredie. Som rád, že sa nám za uplynulé obdobie podarilo obnoviť športoviská pre mladých futbalistov, plavcov, ale aj hokejistov či krasokorčuliarov. Zároveň ma teší, že Európsky týždeň športu sa stal v našom meste tradičným podujatím, na ktorom sú prídu na svoje malí i veľkí Banskobystričania,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Cvičenie detí na fit loptách, Športujeme pre radosť a zábavu, Pozemný hokej medzi triedami, Detská olympiáda, rôzne futbalové a florbalové turnaje či súťaže vo vybíjanej. Tieto aktivity sú pripravené pre banskobystrických škôlkarov a žiakov základných škôl. Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa do Krytej plavárne na Štiavničkách opäť vracia aj obľúbená Plavecká štafeta.

Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici
Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici

„Súčasťou Európskeho týždňa športu bude aj chlapčenský Volejbalový turnaj kadetov, ktorý sa uskutoční 24. septembra na zrekonštruovaných antukových kurtoch v mestskom parku, kam všetkých srdečne pozývame. Stredoškoláci zároveň podporia kampaň, akými sú Plážový mix volejbal alebo Športová olympiáda stredných škôl,“ dopĺňa Dana Cibuľková, vedúca Oddelenia športu MsÚ v Banskej Bystrici.

Koniec týždňa bude patriť prvému kolu Žiackej chodeckej ligy, ktorej dejiskom bude športový areál Základnej školy s materskou školou Radvanská 1. Celý program nájdete na tomto odkaze. Zmena je vyhradená.

Mgr. Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora

Prílohy na stiahnutie

Galéria