Aktuality

Centru včasnej intervencie v Banskej Bystrici poputuje z Primátorského punču 2653,57 eur

Primátorský punč

Na tradičnom charitatívnom podujatí sa opäť ukázalo, že v meste pod Urpínom žijú dobrosrdeční a prajní ľudia. Výťažok z tohtoročného punču je takmer tri tisíc eur. Nezisková organizácia použije finančný dar na dovybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, využívaného pri organizovaní workshopov.

Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu sa spolu s vianočnými trhmi a pestrým kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč. Utorkový podvečer sa niesol v znamení hudby, dobrej nálady, no najmä ochoty a snahy podať pomocnú ruku tým, ktorí ju potrebujú. O dobrú náladu sa postarala speváčka Katarína Koščová spoločne so svojou sestrou Veronikou Husovskou i zakladajúcim členom skupiny Komajota Martinom Husovským a nechýbal ani heligónkár Paľo Majerík.

„Vďaka štedrosti a prajnosti ľudí sa nám podarilo vyzbierať skutočne peknú sumu. Úprimne ďakujem všetkým, ktorí sa pristavili pri stánku mesta Banská Bystrica a zakúpením nášho punču prispeli k dobrej veci. Stretnúť sa po dvoch rokoch na najkrajšom slovenskom námestí s Banskobystričanmi pri takejto milej príležitosti, obzvlášť v predvianočnom období, bolo spríjemnením uplynulých náročných dní,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko

Hlavnými činnosťami centra sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo, komunitná rehabilitácia, ale aj workshopy pre rodičov i odborníkov na rôzne témy.

„V rodinách s dieťaťom so zdravotným znevýhodnením a rizikovým vývinom poskytujeme sociálnu služby včasnej intervencie za pomoci tímu odborníkov – špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov. V tíme je nás momentálne osem a aktuálne máme v starostlivosti i v dlhodobej podpore 100 rodín. Myslím, že za šesť rokov pôsobenia sme sa stali aktívnou súčasťou siete podpory pre rodiny, ktoré to v živote nemajú ľahké,“ dodáva Eva Mrenicová, riaditeľka Centra včasnej intervencie Banská Bystrica, n. o.

Centrum včasnej intervencie vzniklo v roku 2016. Napriek tomu, že pôsobí v Banskej Bystrici, za rodinami dochádza aj do obcí v  okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Krupina, Detva, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Žarnovica.

Mgr. Dominika Adamovičová
hovorkyňa primátora

Galéria