Aktuality

Uvoľňovanie opatrení – otvorenie mestského úradu, nástup žiakov do 8. a 9. ročníkov

IMG_2612

Otvorenie mestského úradu pre verejnosť

V súvislosti s uvoľňovaním vládnych opatrení otvárame od utorka, 20. apríla 2021 mestský úrad pre verejnosť v plnom rozsahu bez obmedzení. Klientske centrum bude k dispozícii pre všetkých obyvateľov od pondelka do piatku v štandardných časoch od 7:30 hod. do 15:30 hod., s výnimkou stredy, keď je možné vybaviť potrebné náležitosti do 16:00 hod. a v piatky do 15:00 hod.

V podobnom režime bude fungovať aj Matričný úrad a ohlasovňa pobytu, pričom nestránkový deň spadá na štvrtok. Všetkých obyvateľov prichádzajúcich na MsÚ prosíme, aby sa aj naďalej správali zodpovedne, vo vstupnej hale používali dezinfekciu na ruky, nosili ochranné rúška a dodržiavali patričné rozostupy.

Druhý stupeň – 8. a 9. ročníky základných škôl

Do lavíc prvého stupňa základných škôl a do materských škôl sa v uplynulom týždni mohli vrátiť všetci žiaci a škôlkari, nielen tí, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo im povaha práce nedovoľuje vykonávať ju z domu. Vďaka ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení mohli od dnešného dňa do základných škôl nastúpiť aj žiaci 8. a 9. ročníkov. Z celkového počtu 570 ôsmakov sa do lavíc posadilo 520 žiakov. V prípade deviatakov, ktorých eviduje Školský úrad v počte 435, dnes nastúpilo 398. V percentuálnom vyjadrení ide dokopy o 91 percent žiakov 8. a 9. ročníkov.

Teší ma, že život v našom meste sa po dlhej dobe začína vracať do normálnych koľají. Námestie a ulice sa pomaly zapĺňajú, ľudia sú po homeofficoch naspäť v práci a  na cestách vidieť väčší ruch. K uvoľňovaniu opatrení pristupujeme postupne aj my. Som rád, že Banská Bystrica toto náročné obdobie zvládla a stále si drží dobré čísla. Poďakovanie patrí Banskobystričankám a Banskobystričanom za to, že boli disciplinovaní a naďalej ostávajú zodpovední. Verím, že sa čoskoro posunieme o ďalší krok vpred do pekných dní, na ktoré sme boli pred covidom zvyknutí,“ hovorí primátor Ján Nosko.

 

 

Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
hovorkyňa primátora