Aktuality

Plaváreň na Štiavničkách je sprístupnená zatiaľ len pre tréningovú činnosť

Plaváreň na Štiavničkách

Na základe vyhlášky hlavného hygienika SR z piatka, 7. mája 2021 mohla  mestská obchodná spoločnosť MBB, a. s. sprístupniť od dnešného dňa banskobystrickú plaváreň na Štiavničkách len pre individuálnu športovú a tréningovú činnosť registrovaných športovcov. Akonáhle ďalšie uvoľňovanie opatrení dovolí naplniť kapacitu obľúbeného športoviska Banskobystričaniek a Banskobystričanov aspoň na polovicu, plaváreň bude otvorená aj pre širokú verejnosť.

Dočasný režim pre tréningovú činnosť znamená, že počas celej otváracej doby plavárne bude k dispozícii jedine 50 metrový plavecký bazén rozdelený na 8 plaveckých dráh.

Maximálna povolená kapacita pre 50-metrové bazény je aktuálne pre okresy v II. stupni varovania COVID AUTOMATU, do ktorého spadá aj Banská Bystrica,   6 plavcov na 1 dráhu. Relaxačný a detský bazén zostávajú vypustené, parná sauna a pitné fontánky sú vypnuté. Denne nás oslovujú obyvatelia, kedy sprístupníme plaváreň pre širokú verejnosť. Čakáme  na ďalšie uvoľnenie opatrení, preto treba ešte vydržať. Keď budeme mať potvrdené, že môžeme naplniť kapacitu plavárne minimálne na polovicu,  otvoríme aj pre širokú verejnosť,“ objasňuje Dušan Argaláš, riaditeľ MBB, a. s.

Počas plávania je potrebné dodržiavať predpísaný smer plávania a dostatočné vzdialenosti medzi plavcami v dráhe, ako aj po tréningovej činnosti v interiéri plavárne. Aktuálny harmonogram rozpisu dráh je dostupný na webe www.plavarenstiavnicky.sk.

COVID CENNÍK platný od 10. mája 2021 až do odvolania:

Prenájom dráh: 1 dráha – 1 hodina/30,00 EUR s DPH
Individuálna športová a tréningová činnosť registrovaných športovcov: vstup 1 hodina + 30 min/5,00 EUR s DPH

Pri individuálnych vstupoch registrovaných športovcov je dočasne pozastavená možnosť vstupu cez vydané a zakúpené bodové permanentky.

 

 

Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
hovorkyňa primátora