Aktuality

Zaujímavé športové podujatie prinesie aj dopravné obmedzenia

spartan

Cez víkend čaká Banskú Bystricu významné športové podujatie Winter Spartan Sprint. Ide o zimnú verziu známeho extrémneho prekážkového behu Spartan Race. Centrom podujatia sa stane Námestie SNP, na ktorom nájdete štart, cieľ aj fanzónu.

V meste pod Urpínom sa v sobotu, 18. januára 2020 na štart postaví viac ako 3 000 dospelých pretekárov. Upravenú verziu pretekov pre najmenších – Spartan KIDS, budú bežať deti vo veku od 4 do 14 rokov. Do detských pretekov sa zapojí približne 300 účastníkov.

„V Banskej Bystrici bude o pár dní opäť cítiť športového ducha.  Očakávame približne 6000 návštevníkov z rôznych krajín. Samozrejme, s väčšími podujatiami sa spájajú aj dopravné obmedzenia, no verím, že v centre bude vládnuť výborná atmosféra. Všetkých srdečne pozývam, aby prišli pretekárov podporiť a súťažiacim želám veľa šťastia,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Upozorňujeme obyvateľov, ako aj vlastníkov prevádzok v centre mesta, že s pretekmi bude súvisieť aj úplná uzávierka Kapitulskej ulice, ktorá potrvá približne od 5:00 hod. ráno do 16:00 hod. popoludní. Podľa potreby bude priebežne uzatváraná Križovatka ulíc Bellušova, Ul. 9. mája a Pod Urpínom, kde budú dopravu usmerňovať príslušníci policajného zboru SR. Obyvateľom i návštevníkom odporúčame, aby sa danému úseku vyhli a v smere do aj z mesta použili obchádzku popri autobusovej stanici. Pre vodičov budú k dispozícii aj záchytné parkoviská mimo centra mesta.

Všetkým ďakujeme za pochopenie a povzbudenie pretekárov, ktorí zároveň budú propagovať Banskú Bystricu na Slovensku aj v zahraničí.

Bližšie informácie o programe pretekov, časovom harmonograme,  mapkách trate aj o možnostiach parkovania  sú zverejnené na  webovej stránke www.spartanrace.sk.

 

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora

 

Galéria