Aktuality

Aj v auguste ponúkame zaujímavé podujatia

Tvorivé dielne v robotníckom dome

Zatiaľ čo dnešný deň patrí v Robotníckom dome Škole žonglovania pod vedením skúseného lektora, oddelenie kultúry pripravuje ďalšie zaujímavé podujatia. Už tento piatok sa môžu najmenší stretnúť v Robotníckom dome v rámci tvorivých dielní s Golemom. Nedeľa bude patriť ďalšiemu zo série Promenádnych koncertov, tentokrát vo víre viedenského valčíka a operetných melódií. V polovici augusta odštartujeme na Námestí SNP nový projekt Voľné pódium a záver prázdnin venujeme rodinám na Detskom jarmoku v Centre voľného času na Havranskom. Všetky podujatia sú organizované s maximálnym ohľadom na dodržanie potrebných epidemiologických opatrení. 

Promenádny koncert, 9. august o 17:00 hod., Mestský park na Tajovského ulici

Už túto nedeľu sa môžeme tešiť na ďalší Promenádny koncert, tentokrát v noblesnej atmosfére romantického valčíka a rezkých poliek z diel Johanessa Straussa. Do rytmu zahrá  desaťčlenný Salónny orchester Milana Bernáta.  Profesionáli z Tanečnej školy Juraja Fábera predvedú divákom ako sa tancujú štandardné tance a vyzvú ich, aby si zatancovali tiež. Atmosféru 19. storočia dotvoria tanečníci z Folklórneho súboru Urpín odetí do dobových kostýmov.  Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Robotníckom dome.

Voľné pódium, 13. – 15. august, Námestie SNP

Nový projekt Voľné pódium dáva priestor prioritne začínajúcim umelcom z Banskej Bystrice a okolia, aby ukázali čo dokážu a odprezentovali sa. Počas troch dní predvedie na Námestí SNP svoj talent štrnásť kapiel a jedno tanečné zoskupenie. „Dávame im nielen priestor na pódiu, ale aj ozvučenie, bicie a celé profesionálne zázemie. Kapely budú vystupovať bez nároku na honorár. Pôjde o prehliadku, ktorá umožní prezentáciu toho, čo ešte nie je známe a potvrdí skutočnosť, že v meste pod Urpínom žije veľa šikovných umelcov,“ objasňuje Ľudmila Grausová z oddelenia kultúry.  Na výzvu mesta zareagovalo mnoho začínajúcich kapiel, ktoré predvedú rôzne žánre, napr.  rock, pop, jazz i rock metal.

Detský jarmok 2020, 31. august, 10:00 hod. – 14:00 hod., Centrum voľného času Havranské 9, Banská Bystrica

Detský jarmok 2020 pripravilo centrum voľného času najmä pre deti, ale program je vhodný aj pre celé rodiny. Deti si budú môcť zaskákať na nafukovacom hrade, zašportovať si v atletickej škôlke, vyskúšať si netradičné športy ako cornhole, discgolf alebo petang. Centrum voľného času pripravuje pre najmenších maľovanie na tvár a tvorivé dielne, v rámci  ktorých si vyrobia vlastný darček alebo ozdobia chutný medovník. Každý účastník dostane pripravenú výbornú čokoládovú palacinku, sladkú odmenu a drobný darček.

Zdenka Marhefková
hovorkyňa primátora

Galéria