Aktuality

Počas víkendu a jarných prázdnin v meste nuda nehrozí

Fašiangy pre deti v Robotníckom dome

Počas nadchádzajúceho víkendu bude v našom meste cítiť fašiangovú atmosféru. Môže sa stať, že natrafíte na Banskobystričanov v originálnych maskách, zacítite vôňu smažených šišiek alebo začujete veselé piesne z detského karnevalu. Od pondelka, 24. februára do piatku, 28. februára čakajú školopovinných jarné školské prázdniny. Športových a zábavných aktivít bude dostatok.

Detský fašiangový karneval, 22. február, 16:00 hod. Robotnícky dom
Zoberte svojich najmenších na Detský fašiangový karneval, ktorý sa uskutoční v sobotu, 22. februára o 16:00 hod. v Robotníckom dome. Pripravená je súťaž o najkrajšiu masku, diskotéka pre deti, ale aj zábava s Mimoňom. Ak máte vy a vaše deti radi hudbu, spev a tanec, na karnevale by ste istotne nemali chýbať. Vstup je voľný. Viac info TU.

Fašiangy v Rudlovej – Sásovej, 22. február, 14:45 hod. Muštáreň, Strmá ulica Rudlová
Tradičné podujatie, ktoré organizuje Občianska rada Rudlová – Sásová s finančnou podporou mesta nechýba v zozname kultúrnych akcií ani tento rok. Organizátori veria, že veselý fašiangový sprievod v rámci 10. ročníka obľúbeného ľudového podujatia vyláka z domov a panelákov desiatky dobre naladených ľudí.

Beh pre Michala, 22. február, 11:00 hod., Park pod Pamätníkom SNP
Vyzývame všetkých Banskobystričanov, aby prišli pomôcť chôdzou alebo behom rodine Michala Francistyho. Michal, majiteľ obchodu s výživovými doplnkami, tiež vždy rád a nezištne pomáhal. Dnes, žiaľ, leží v bdelej kóme a zvádza najťažší boj svojho života. Primátor Ján Nosko odovzdá v sobotu na podujatí Rodine Michala výťažok z Charitatívneho plesu mesta, na ktorom sa podarilo vyzbierať sumu 3770 eur.

Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu, 22. február, 13:00 – 17:00 hod.
Informačné centrum v Banskej Bystrici sa aj tento rok zapojí do osláv 8. ročníka Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu. Bezplatnými prehliadkami vám so sprievodcami predstaví známych aj neznámych Banskobystričanov. Prehliadky sa budú konať každú celú hodinu od 13:00 do 16:00 hod. na troch miestach – Radnica, Späthova vila a Beniczkého dom. Viac info TU.

Jarné prázdniny na ľade, 24. – 28. február 2020, Zimný štadión
V dňoch 24. – 28. februára bude v čase od 14:00 do 15:30 hod. pre verejnosť prístupné verejné korčuľovanie v hale B na zimnom štadióne. V sobotu si môžete zakorčuľovať od 17:00 do 18:30 hod. a v nedeľu o hodinku skôr do 17:30 hod. Malým začiatočníkom budú opäť bezplatne k dispozícii detské pomôcky pre ľahšie zvládnutie základov korčuľovania. Pre uloženie osobných vecí a oblečenia sú pripravené odkladacie skrinky. Viac na: www.zimnystadionbb.sk.

Svet bábok s Dušou, Robotnícky dom
Každý malý Banskobystričan by mal navštíviť aj stálu expozíciu Svet bábok s Dušou z dielne známej bábkarskej rodiny Dušovcov – Pogorielovcov. Ide o bábkovú herňu umiestnenú na 3. poschodí v Robotníckeho domu. Deti si môžu vyskúšať maňušky, marionety, ale aj tieňové divadlo. Na plátne im premietneme rozprávky Pa a Pi, z varešky si môžu vyrobiť bábku a odniesť si ju domov. Počas jarných prázdnin bude herňa v  Robotníckom dome otvorená každý pracovný deň od 10:00 hod. do 12:00 hod. Aby sa všetci malí bábkoherci cítili so svojimi rodičmi pohodlne a príjemne, pre overenie kapacity priestoru kontaktujte p. Zuzanu Kohútovú z Robotníckeho domu na t. č. 0917 101 363.

Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
hovorkyňa primátora mesta

Galéria