Stanovisko k dopravnej situácii v banskobystrickom regióne

stanovisko doprava

Vzhľadom na spor, ktorý v posledných dňoch vyvrcholil v oblasti prímestskej autobusovej dopravy, sa dnes uskutočnilo rokovanie zástupcov mesta Banská Bystrica a dopravcu SAD Zvolen. Cieľom bolo zabezpečenie dopravy pre obyvateľov nášho regiónu počas najbližších dní. Podľa oboch strán je momentálna situácia mimoriadne vážna, a preto je potrebné ju bezodkladne riešiť. Zástupcovia samospráv aj regionálnych združení ZMOS preto vyvíjajú maximálne úsilie, aby zabezpečili potrebné opatrenia. Naším spoločným zámerom je zachovanie grafikonu verejnej dopravy v režime, na aký sú cestujúci zvyknutí a aký je potrebný pre bezproblémový prístup do ich zamestnaní či do zdravotníckych, školských a iných zariadení. Na základe dohody primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska a predsedu Banskobystrického regionálneho združenia obcí Mariána Spišiaka sa zajtra, 26. januára 2020 v Banskej Bystrici uskutoční pracovné stretnutie na tému Riešenie mimoriadnej situácie v prímestskej autobusovej doprave. Prítomní budú aj zástupcovia SAD Zvolen a Banskobystrického samosprávneho kraja.

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora