Aktuality

Pred Vianocami spúšťame Krízové call centrum Osamelý senior

Osamelý senior

Mesto Banská Bystrica chce aj pred Vianocami a počas sviatkov pomôcť osamelým seniorom nad 65 rokov, ľuďom v karanténe, ktorým nemá kto pomôcť či osobám so zdravotným znevýhodnením bez pomoci najbližších rodinných príslušníkov. Reaguje tak na súčasnú situáciu súvisiacu so šírením pandémie koronavírusu. 

Zamestnanci banskobystrického mestského úradu v spolupráci s dobrovoľníkmi takýmto osobám podľa záujmu pomôžu sprostredkovať zabezpečenie nákupu, v krajnom prípadne aj nakúpia a dovezú základné potraviny a lieky. Mesto zabezpečí potrebnú pomoc v termínoch od 22. do 23. decembra, od 28. do 30. decembra a od 4. do 8. januára.

Do pondelka, 21. decembra budeme zbierať všetky požiadavky. Následne ich vyhodnotíme, a v prípade nevyhnutnej potreby sa budeme snažiť zabezpečiť nákup základných potravín a donášku liekov tým, ktorí vo svojom okolí nemajú naozaj nikoho, kto by im mohol pomôcť. Vyzývame všetkých ľudí, susedov či rodinných príslušníkov v zahraničí, ktorí vedia o niekom, komu treba pomôcť, aby nám dali vedieť. Verím, že najmä v predsviatočnom čase našu ponuku nikto nebude zneužívať a bude slúžiť naozaj len tým, ktorí to skutočne potrebujú,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Požiadavky na nákup potravín či liekov je potrebné zasielať na e-mailovú adresu osamelysenior@banskabystrica.sk a na t. č. 048/4330 777, na ktorom bude možné nahrať počas voľných dní hlasovú správu. Prosíme nahlasovateľov, aby nás vzhľadom na sviatočné obdobie kontaktovali v predstihu.

Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
hovorkyňa primátora