Aktuality

Robotnícky dom otvorí verejnosti svoje dvere

3-5da5c14c8504c

Banskobystrický Robotnícky dom prešiel v roku 2016 komplexnou rekonštrukciou a o rok v marci už vítal svojich prvých návštevníkov. Vďaka eurofondom vznikol adekvátny priestor na organizovanie spoločenských, kultúrnych či vzdelávacích podujatí. Ak Vás zaujíma, čo v sebe táto budova skrýva, nenechajte si ujsť Deň otvorených dverí v Robotníckom dome, ktorý sa uskutoční v piatok, 18. októbra 2019. Pre všetkých záujemcov je pripravený bohatý program.

Návštevníci sa budú môcť prejsť vynovenými priestormi domu, pozrieť si Sieň slávy našich významných športovcov či prečítať si o histórii Robotníckeho domu. Tešiť sa môžete aj na slávnostné otvorenie stálej expozície s názvom Svet bábok s Dušou.

„Nejde len o výstavu, ale aj o priestor na hranie. Návštevníci ju nájdu na treťom poschodí a v nej bábky z dielne známej bábkarskej rodiny Dušovcov – Pogorielovcov,“ upresňuje Zuzana Chrenková Srncová z referátu Robotníckeho domu.

Teatro Neline bábkoherečky Petronely Dušovej o 10:00 hod. zahrá rozprávku s názvom Princ Bajaja. Popoludní o 14:00 hod. vystúpi známa tanečníčka Tatiana Jánošová spolu so svojou tanečnou školou Company Tanyasan. Návštevníci si budú môcť vyskúšať aj niektoré jednoduché prvky modernej gymnastiky. Tento workshop sme v spolupráci s Táňou Jánošovou pripravili aj pre skôr narodených Banskobystričanov v rámci Akadémie európskeho seniora. Vyvrcholením Dňa otvorených dverí bude koncert známej banskobystrickej kapely Mukatado, ktorý sa uskutoční o 18:00 hod.

„V Robotníckom dome sa denne koná mnoho zaujímavých podujatí či vystúpení. Je to veľmi pekný historický priestor, no aj napriek tomu, že je v centre mesta, niektorí Banskobystričania ho ešte nenavštívili. Možno nebol čas či príležitosť, no v piatok všetkých srdečne pozývam na Deň otvorených dverí,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Program je zameraný na všetky vekové kategórie. Príďte osláviť Deň otvorených dverí Robotníckeho domu spolu s nami. Teší sa na Vás celý kolektív.

 

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora

Prílohy na stiahnutie

Galéria