Aktuality

Mesto podpísalo memorandum s Technickou univerzitou vo Zvolene

70676C65-A7E0-4929-84DB-0ED5772D2C89

Banská Bystrica, Európske mesto športu pre rok 2017, sa už v týchto dňoch pripravuje na jedno z najväčších športových podujatí pre mládež, ktoré sa v našom meste uskutoční v roku 2021. Podujatie je síce zamerané na šport, no Banská Bystrica i celý región sa vďaka nemu zviditeľnia aj v oblasti cestovného ruchu. Času je málo a organizácia bude náročná. Preto mesto spojilo sily s viacerými inštitúciami.

Letný Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) privíta v srdci Slovenska mnoho návštevníkov. Samospráve bude nápomocný štát a Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), no vítaná je aj spolupráca ďalších strán. Začiatkom júla preto podpísali zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru, Banskobystrického samosprávneho kraja, miest Banská Bystrica, Zvolen, Brezno a Žiar nad Hronom, Univerzity Mateja Bela a Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Memorandum o spolupráci a podpore podujatia EYOF 2021 v Banskej Bystrici. K spomínaním partnerom dnes pribudol               ďalší – Technická univerzita vo Zvolene.

„Som rád, že mestám a inštitúciám v našom okolí nechýba chuť a odhodlanie pomôcť pri tak významnom podujatí, ako je EYOF 2021. Dnes som sa stretol s pánom rektorom Technickej univerzity vo Zvolene, ktorá je tiež pripravená podať pomocnú ruku. Ďakujem za záujem a teším sa na našu spoluprácu,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Partneri, ktorí memorandum podpísali, sa zároveň zaviazali spolupracovať s mestom vo všetkých oblastiach súvisiacich s organizovaním a samotným priebehom EYOF 2021 v Banskej Bystrici. Ide najmä o zabezpečenie a prípravu v oblasti športovej infraštruktúry, ubytovania, stravovania, dopravy, bezpečnosti, kultúry, voľnočasových aktivít či marketingu a propagácie.

„Teší ma možnosť spolupráce Technickej univerzity vo Zvolene s mestom Banská Bystrica pri organizovaní letného Európskeho olympijského festivalu mládeže v roku 2021. Prístup primátora Noska považujem za veľmi korektný a budem veľmi rád, ak Technická univerzita vo Zvolene pomôže pri organizovaní podujatia svojou infraštruktúrou – ubytovaním, stravovaním, ako aj využitím univerzitných športovísk na tréningy, resp. súťaže,“ hovorí rektor Technickej univerzity vo Zvolene Rudolf Kropil.

Európsky olympijský festival mládeže má viac ako mestský charakter a bude akousi oslavou športu a olympizmu v regióne. Podujatie bude hostiť približne 3 600 športovcov a členov ich sprievodu z 50 európskych krajín. Napomôcť má propagácii a podpore zdravého životného štýlu, rozvoju športu a zvýšeniu kvality života detí, mládeže i dospelých v meste aj celom regióne.

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora

Galéria